Výborná a zdravá svačinka z voňavých rajčat, lehké mozzarelly a tmavého slunečnicového chleba.
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
125 g |
125 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Nakrájíme rajčata, sýr. Zasypeme bazalkou a zastříkneme olejem. Osolíme a opepříme dle chuti.
Podáváme s pečivem.
Makronutrienty
30%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 115 kJ | 4 888 kJ |
Kalorická hodnota | 266 kcal | 1 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,5 g
1,65 g |
54,8 g
7,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,25 SVJ | 5,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
4,9 g |
88,7 g
21,5 g |
Bílkoviny | 8,53 g | 37,4 g |
Sůl | 0,715 g | 3,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů