Ryba je vždy skvělá volba, candát zejména...v kombinaci se žampiony a smetanou vykouzlíte během pár minut lowcarb oběd a pochutnáte si zaručeně.
Krásné jídlo od Luc Ka, děkujeme :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
0,5 svazku |
0,5 svazku |
1 stroužek |
1 stroužek |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Ryba | |
400 g |
400 g |
150 ml |
150 ml |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Opláchneme a očistíme jarní cibulku, světlou část pokrajíme nadrobno, zelenou na kroužky. Cesnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Očistíme houby, otřeme je vlhkou papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm bílou část cibulky a česnek, až zesklovatí. Přidáme houby a restujeme. Osolíme a opepříme.
-
Omyjeme filety, osušíme, položíme na zeleninu a okořeníme. Přilijeme vývar (nelít přes filety) a filety dusíme dokud nejsou měkké. Pak je vyndáme z pánve a udržujeme v teple.
-
Lehce provaříme tekutinu v pánvi. Do smetany zašleháme žloutek a citrónovou šťávu a směs vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme zelenou část cibulky. Žampiony s omáčkou podáváme k rybě. Vše posypeme petrželkou.
Jako další příloha se dobře hodí brokolice :)
Makronutrienty
14%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 420 kJ | 831 kJ |
Kalorická hodnota | 100 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,67 g
0,919 g |
5,27 g
1,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,267 SVJ | 0,527 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,77 g
1,88 g |
11,4 g
3,73 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 20 g |
Sůl | 5,09 g | 10,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů