CANDÁT NA SMETANOVÉ OMÁČCE s ŽAMPIONY

CANDÁT NA SMETANOVÉ OMÁČCE s ŽAMPIONY

Ryba je vždy skvělá volba, candát zejména...v kombinaci se žampiony a smetanou vykouzlíte během pár minut lowcarb oběd a pochutnáte si zaručeně.

Krásné jídlo od Luc Ka, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Opláchneme a očistíme jarní cibulku, světlou část pokrajíme nadrobno, zelenou na kroužky. Cesnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Očistíme houby, otřeme je vlhkou papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm bílou část cibulky a česnek, až zesklovatí. Přidáme houby a restujeme. Osolíme a opepříme.

  2. Omyjeme filety, osušíme, položíme na zeleninu a okořeníme. Přilijeme vývar (nelít přes filety) a filety dusíme dokud nejsou měkké. Pak je vyndáme z pánve a udržujeme v teple.

  3. Lehce provaříme tekutinu v pánvi. Do smetany zašleháme žloutek a citrónovou šťávu a směs vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme zelenou část cibulky. Žampiony s omáčkou podáváme k rybě. Vše posypeme petrželkou.

    Jako další příloha se dobře hodí brokolice :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte