Čalamáda - rychlá a výborná

Oli

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Čalamáda - rychlá a výborná

Čalamádu su uděláme z toho co zahrádka nabízí a co máme rádi. Je moc dobrá hned po smíchání :).

Postup přípravy

  1. Zeleninu si nakrouháme na robotu na nudličky, velké slzičky nebo v ruce na kostičky - jak kdo má rád.

  2. Vložíme nejlépe do velkého kbelíku a přidáme všechno koření.

    Dobře promícháme a necháme alespoň 2 hodiny proležet.

  3. Připravíme si vymyté sklenice se šroubovacími víčky - asi 5 kusů.

    Do nich napěchujeme zeleninu - ochutnejte jak je dobrá :), zalijeme puštěnou šťávou a zavíčkujeme.

  4. Sterilujeme 15 minut na 75°C, ne víc, rozvařila by se. Ještě horké sklenice obracím dnem vzhůru, po vychladnutí ukládám do špajzu :).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte