- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
|
20 g |
20 g |
|
2 stroužky |
2 stroužky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso si nejprve na pár hodin naložím do olivového oleje, pepře, soli, trochy citrónové šťávy a prolisovaného česneku. Poté jej dám na cca 20-30 minut do horkovzdušné fritézy.
Na dresing smíchám majonézu, citrónovou šťávu (cca půlku citronu), sardelovou pastu, hořčici, prolisovaný stroužek česneku a najemno nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
Já jsem si ještě do jídla přidala krutony z kváskového chleba. Ten nakrájím na kostičky, přidám sušenou papriku, pepř, sušený česnek, trochu olivového oleje a dám do horkovzdušné fritézy dokud není chléb křupavý.
Makronutrienty
14%
62%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 443 kJ | 2 316 kJ |
| Kalorická hodnota | 106 kcal | 554 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,93 g
0,789 g |
15,3 g
4,12 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,293 SVJ | 1,53 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,84 g
1,3 g |
25,3 g
6,8 g |
| Bílkoviny | 12,9 g | 67,4 g |
| Sůl | 0,707 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













