- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
20 g |
20 g |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso si nejprve na pár hodin naložím do olivového oleje, pepře, soli, trochy citrónové šťávy a prolisovaného česneku. Poté jej dám na cca 20-30 minut do horkovzdušné fritézy.
Na dresing smíchám majonézu, citrónovou šťávu (cca půlku citronu), sardelovou pastu, hořčici, prolisovaný stroužek česneku a najemno nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
Já jsem si ještě do jídla přidala krutony z kváskového chleba. Ten nakrájím na kostičky, přidám sušenou papriku, pepř, sušený česnek, trochu olivového oleje a dám do horkovzdušné fritézy dokud není chléb křupavý.
Makronutrienty
14%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 454 kJ | 2 363 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 565 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,94 g
0,795 g |
15,3 g
4,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,294 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,1 g
1,34 g |
26,5 g
6,99 g |
Bílkoviny | 12,9 g | 67,3 g |
Sůl | 0,655 g | 3,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů