Tento způsob přípravy nikdy nezklame.
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Odměrku bulguru nasypeme do hrnce, přidáme 2 odměrky vody, osolíme a přivedeme k varu.
Když začne voda vařit, vypneme sporák, přiklopíme a necháme v teple dojít. Bulgur je hotový, když vstřebá všechnu vodu
Servírujeme jako přílohu všude tam, kde se hodí rýže.
Makronutrienty
85%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 477 kJ | 1 288 kJ |
| Kalorická hodnota | 114 kcal | 308 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
0,137 g |
68,3 g
0,369 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 6,83 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,443 g
0,077 g |
1,2 g
0,209 g |
| Bílkoviny | 4,1 g | 11,1 g |
| Sůl | 0,047 g | 0,126 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














