Tak jsem přemýšlela a vymýšlela, až jsem si vymyslela tento dezertík. No, všichni se olizovali, až za ušima :D
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
75 ml |
75 ml |
|
75 ml |
75 ml |
|
150 g |
150 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
| Krém | |
|
600 g |
600 g |
|
s příchutí banánu 180 g |
180 g |
|
200 ml |
200 ml |
| Poleva | |
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Následně přidáme ostatní suroviny a šleháme. Polovinu můžeme obarvit kakaem. Pečeme v kulaté formě průměru 26cm, ve vyhřáté troubě na 180st. do zlatova. Nechám vychladnout.
-
Směs jsem si nejdříve metličkou vymíchala s vodou. Šlehačky ušleháme do konzistence jogurtu a když máme hotovo, zašlehám do nich připravnou směs. Nalejeme na vychladlý korpus a nechám minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Když je krém ztuhlý, připravíme si čoko polevu.
-
Poleva - absolutně nejlepší, kdo ještě nevyzkoušel, o hodně přišel :D
Smetanu v kastrůlku necháme přejít varem a poté do ní nalámeme a za stálého míchání rozpouštíme čokoládu.
Polevu nalejeme na dezert a ten necháme chladit v lednici nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
42%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 253 kJ | 2 047 kJ |
| Kalorická hodnota | 299 kcal | 489 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
19,9 g
9,8 g |
32,5 g
16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,99 SVJ | 3,25 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,2 g
12,6 g |
37,9 g
20,6 g |
| Bílkoviny | 3,78 g | 6,18 g |
| Sůl | 0,252 g | 0,411 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














