Voňavé...
- 10m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Pesto | |
|---|---|
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
100 ml |
100 ml |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
2 stroužky |
2 stroužky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Nejlépe přes noc si namočíme ořechy (použijeme jaké chceme-piniové, makadamové...)
-
Druhý den slijeme vodu, ořechy umixujeme s ostatními ingrediencemi na pastu. Nakonec přidáme parmezán, zamícháme a skladujeme ve skleničce v lednici.
-
Použijeme na těstoviny...
Makronutrienty
10%
9%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 2 645 kJ | 1 197 kJ |
| Kalorická hodnota | 632 kcal | 286 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,22 g
1,07 g |
3,72 g
0,484 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,822 SVJ | 0,372 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
65,3 g
11,2 g |
29,6 g
5,08 g |
| Bílkoviny | 6,9 g | 3,12 g |
| Sůl | 1,8 g | 0,815 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














