- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme natvrdo. Všechny ingredience dáme do mixéru, přidáme sůl a pepř podle chuti a rozmixujeme dohladka. Přidat můžeme také čerstvý kopr nebo petrželku.
Makronutrienty
10%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 848 kJ | 949 kJ |
| Kalorická hodnota | 203 kcal | 227 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,95 g
2,16 g |
3,3 g
2,42 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,295 SVJ | 0,33 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
6,08 g |
18,5 g
6,81 g |
| Bílkoviny | 10,8 g | 12,1 g |
| Sůl | 0,574 g | 0,643 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














