Batátové hranolky jsou výraznější než klasické bramborové, v chuti trochu nasládlé. Hotové jsou do 15 minut. V kombinaci s bylinkami nebo třeba paprikou a jogurtovým dipem si je zamilujte.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 200°C. Batáty očistěte kartáčkem nebo dobře umyjte a nakrájejte na hranolky. Není je třeba loupat.
Hranolky zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Můžete dochutit například česnekem, bylinkami (rozmarýn, tymián), trochou citronové nebo limetkové kůry nebo kořením (grilovací směs, sladká nebo uzená paprika, kari, garam masala).
Dobře promíchejte a pečte cca 12 minut.
Makronutrienty
79%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 478 kJ | 994 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,4 g
4,02 g |
40,3 g
8,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,94 SVJ | 4,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,63 g
0,555 g |
7,56 g
1,15 g |
Bílkoviny | 1,51 g | 3,15 g |
Sůl | 0,721 g | 1,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů