- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kompot | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou, tak aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, skořici a cukr. Vaříme až jsou jablka téměř měkká.
-
Přidáme rybíz a ještě chvilku povaříme.
-
Horký kompot naservírujeme do misek a navrch posypeme ořechy.
-
Tip
Druhy ovoce můžeme měnit podle chuti nebo sezóny.
Makronutrienty
85%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 335 kJ | 634 kJ |
Kalorická hodnota | 80 kcal | 151 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,7 g
5,73 g |
31,6 g
10,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,67 SVJ | 3,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,06 g
0,261 g |
3,9 g
0,494 g |
Bílkoviny | 0,831 g | 1,57 g |
Sůl | 0,086 g | 0,162 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů