Babiččin teplý kompot

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Babiččin teplý kompot

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
jablka 2 kusy
rybíz černý 20 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
hřebíček celý 4 kusy
cukr krupice 1 lžíce
ořechy vlašské 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou, tak aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, skořici a cukr. Vaříme až jsou jablka téměř měkká.

  2. Přidáme rybíz a ještě chvilku povaříme.

  3. Horký kompot naservírujeme do misek a navrch posypeme ořechy.

  4. Tip Druhy ovoce můžeme měnit podle chuti nebo sezóny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů