Jestli máte rádi pikantní chutě, tento tradiční mexický recept si zamilujete. Pro ještě výraznější chuť můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
A pokud nemáte pomalý hrnec, můžete polévku stejně dobře uvařit i v hrnci na plotně.
- 4h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
4 hrnky |
4 hrnky |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 stroužky |
3 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Při podávání | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do pánve dáme lžíci oleje, na kostičky nakrájenou cibuli a papriku a prolisovaný česnek a necháme pár minut obdělat.
-
Přendáme do pomalého hrnce a přidáme rajčatové pyré, vývar, kuřecí prsa, 1-2 lžičky chilli (podle toho, jak máme rádi ostré), 1 lžičku kmínu a opepříme.
-
Vaříme na stupni II 4 hodiny.
-
Prsa vyndáme a pomocí vidličky roztrháme na nudličky a vrátíme zpět do polévky.
-
Podle chuti můžeme ještě dosolit.
-
Podávejte s nakrájeným čerstvým avokádem.
Makronutrienty
39%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 323 kJ | 2 204 kJ |
Kalorická hodnota | 77,2 kcal | 527 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,24 g
0,371 g |
42,6 g
2,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,624 SVJ | 4,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,73 g
0,345 g |
18,6 g
2,36 g |
Bílkoviny | 7,2 g | 49,1 g |
Sůl | 0,739 g | 5,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů