Rychlá a vynikající luštěninová příloha, která parádně pasuje do středomořské kuchyně!
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
300 g |
300 g |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 g |
1 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hrách uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, tedy aby byl uvařený, ale stále pevný.
Na oleji osmahneme cuketu s římským kmínem, prolisovaným česnekem a lžičkou jablečného octa. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prohřejeme. Pak přidáme uvařený hrách, nasekanou bazalku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem - s kořením ale můžete experimentovat po libosti:)
Makronutrienty
59%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 524 kJ | 1 268 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 303 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,9 g
1,04 g |
40,9 g
2,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,69 SVJ | 4,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,37 g
0,683 g |
10,6 g
1,65 g |
Bílkoviny | 7,32 g | 17,7 g |
Sůl | 0,628 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů