Zdravý nízkosacharidový dezert, plný máku jistě potěší...
Děkujeme Ladě Michové :)
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
| Náplň | |
|
200 g |
200 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
na potření 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
- nejprve si připravíme náplň. Mléko přivedeme k varu a zalijeme jím mák, přidáme erythritol, skořici a citrónovou šťávu a důkladně promícháme.
-
- Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, natrháme mozzarellu, přidáme erythritol a mandlovou mouku a promixujeme tyčovým mixérem.
-
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme lehce potřít olejem, aby nám pak šel pěkně sloupnout) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 180 stupňů.
-
- Předpečené těsto i s papírem přendáme na pracovní plochu a papír sloupneme. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a stočíme. Pak jej dáme zpět na plech (opět na pečící papír) a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do trouby a pečeme dalších 20 minut.
Makronutrienty
25%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 017 kJ | 685 kJ |
| Kalorická hodnota | 243 kcal | 164 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
2,64 g |
6,84 g
1,78 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 0,684 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
4,29 g |
12,2 g
2,89 g |
| Bílkoviny | 12,2 g | 8,2 g |
| Sůl | 0,252 g | 0,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














