Zapékané dušené tofu s žampiony, brambory, česnekovou omáčkou a sušenými třešněmi
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tofu | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
12 kusů |
12 kusů |
500 ml |
500 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
450 g |
450 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vymačkáme z tofu co nejvíc tekutiny. V zeleninovém vývaru s trochou soli a pepře rozvaříme 9 stroužků česneku pokrájeného najemno cca 10 minut, pak slijeme a dáme stranou - konzistence sosu. V tomtéž hrnci opět dolijeme zeleninový vývar s trochou soli a pepře zpěníme žampiony, dokud nezhnědnou a nepustí šťávu - co nejhustší konzistence. Opět odlijeme vše stranou.
-
Tofu (lahůdkové) zbavené vlhkosti nakrájíme na kostky, obalíme v tapiokové nebo kukuřičné mouce s trochou pepře a osmažíme na olivovém oleji z obou stran do křupava. Do zapékací mísy poklademe brambory nakrájené na plátky, žampiony se šťávou, vegan zakysaná smetana a česnekový sos. Další vrstva tofu a sušené třešně plus tři stroužky prolisovaného česneku. Pečeme cca 45 minut. Ozdobíme např. petrželkou.
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů