Zapečené bramborovo-sýrové noky s kuřecím pasem a rajčatovou omáčkou
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Zapečené bramborovo-sýrové noky s kuřecím pasem a rajčatovou omáčkou. Bez lepku, laktózy a případně i vajíček, pokud vyměníte 2 žloutky v těstě za trochu nějaké vlákniny.
www.bezlepkovamatka.cz
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Noky | |
---|---|
500 g |
500 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Maso | |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
400 ml hotové rajčatové omáčky s bazalkou (běžně v supermarketech) - prosím čtěte složení, kupuji v Lidlu nebo v COOP z edice COOP Italia 400 g |
400 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Uvařené brambory oloupeme a ještě teplé nastrouháme na jemné slzy. K bramborám přistrouháme parmazán, přidáme škrob, mouku, sůl a žloutky.
Všechny ingredience rukou promícháme a vytvarujeme bramborové těsto. Dáme si vařit vodu se solí .
-
Těsto přendáme na vál posypaný moukou, rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme hada o průměru cca 3-4 cm a nasekáme nožem na špalíčky o délce cca 3-4 cm, rukou uválíme nočky opatrně vidličkou vtiskneme z obou stran reliéf (aby lépe držela omáčka).
-
Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 3-4 minuty (záleží na velikosti nočků), minutu po tom co vyplavou k hladině. Po uvaření opatrně vyndaváme děrovanou naběračkou.
-
Na oleji osmažíme kousky kuřecích prsou. Smažíme podle velikosti cca 3-5 minut při středním plameni. Hotové necháme zchladnout.
-
V misce promícháme maso, noky, omáčku, přelijeme do zapékací misky, posypeme bohatě sýrem a zapékáme na 200°C cca 10-15 minut.
Makronutrienty
46%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 606 kJ | 2 508 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 599 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,2 g
1,54 g |
54,8 g
6,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,32 SVJ | 5,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,69 g
1,38 g |
23,6 g
5,72 g |
Bílkoviny | 9,85 g | 40,8 g |
Sůl | 0,792 g | 3,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů