Kdo má rád krkovičku a zeleninu? Určitě si pochutnáte.
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Marináda | |
---|---|
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Další | |
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Suroviny na marinádu smícháme dohromady a na chvíli odložíme.
Zeleninu(jakoukoliv máte rádi) nakrájíme na menší kousky. Plátky krkovice okořeníme.
Do pekáčku vložíme polovinu zeleniny, na ni plátky krkovice a další vrstvu zeleniny. Zalijeme marinádou. Navrch poklademe plátky másla. Dáme péct zakryté na 200° cca 60 minut. Poté snížíme teplotu na 170-180° a pečeme odkryté ještě hodinku.
Já na to akčně zapomněla a pekla jsem to asi dvě hodiny ????, ale aspoň krásně zhoustl sosík.
No a mezitím si připravíme přílohu. Květák s mrkví vaříme v osolené vodě spolu s kurkumou doměkka.
Na pánvi si na ghí osmažíme cibulku dozlatova.
Scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a v hrnci šťouchadlem rozmačkáme, přidáme kousek másla, osmaženou cibulku a promícháme.
A můžeme podávat ????
Makronutrienty
29%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 473 kJ | 2 785 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 666 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,52 g
1,95 g |
32,5 g
11,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,552 SVJ | 3,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,51 g
2,91 g |
50,1 g
17,2 g |
Bílkoviny | 4,77 g | 28,1 g |
Sůl | 1,45 g | 8,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů