Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!!
Je samozřejmě mnoho variant a způsobů, my jsme pro vás vybrali právě tento recept. Za nás super, ale fantazii se meze nekladou, třeba vás bude inspirovat .....
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
3 špetky |
3 špetky |
3 špetky |
3 špetky |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
6 lístků |
6 lístků |
400 g |
400 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 150 g |
150 g |
250 ml |
250 ml |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Na kokosovém oleji osmažíme cibuli, přidáme 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce protlaku. Na druhé pánvi orestujeme maso nakrájené na kousky, může být dle libosti, někdo rád vepřové, někdo kuřecí, jiný krůtí...samozřejmě lze použít i mleté maso.Ochutíme solí, pepřem, bylinkami.Přidáme připravenou cibulku s protlakem, nakonec zalijeme smetanou nebo zakysanou smetanou.Cuketu oloupeme (nemusí být) a škrabkou krájíme na tenké plátky. Ještě si připravíme bylinkovou smetanu - 2 lžíce zakysané smetany a 2 lžíce tvarohu, sůl, pepř a bylinky. Vrstvíme do zapékací misky .Začneme plátky cukety , my je na dno pro jistotu zdvojnasobili, posypeme strouhaným parmazánem, potom přidáme vrstvu masa, kterou jsme potřeme připravenou bylinkovou smetanou a posypeme opět parmazánem. Celý proces jsme opakovali dokud jsme měli ingredience. Navrch musíme zakončit vrstvou cukety a posypat sýrem.
Nakonec zapečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 20-35 minut.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 543 kJ | 4 962 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 1 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,78 g
1,39 g |
34,6 g
12,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,378 SVJ | 3,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,7 g
4,98 g |
88,7 g
45,5 g |
Bílkoviny | 7,89 g | 72,1 g |
Sůl | 0,368 g | 3,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů