Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!!
Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!! Je samozřejmě mnoho variant a způsobů, my jsme pro vás vybrali právě tento recept. Za nás super, ale fantazii se meze nekladou, třeba vás bude inspirovat .....
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosový olej | 2 lžičky |
cibule | 1 kus |
sůl | 3 špetky |
pepř černý mletý | 3 špetky |
česnek stroužky | 2 stroužky |
rajský protlak | 2 lžíce |
bazalka čerstvá | 6 lístků |
vepřové maso | 400 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 150 g |
smetana na vaření | 250 ml |
cuketa | 2 kusy |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
tvaroh měkký polotučný | 2 lžíce |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
sýr parmazánového typu | 80 g |
sýr eidam 45% | 50 g |
Postup přípravy
-
Na kokosovém oleji osmažíme cibuli, přidáme 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce protlaku. Na druhé pánvi orestujeme maso nakrájené na kousky, může být dle libosti, někdo rád vepřové, někdo kuřecí, jiný krůtí...samozřejmě lze použít i mleté maso.Ochutíme solí, pepřem, bylinkami.Přidáme připravenou cibulku s protlakem, nakonec zalijeme smetanou nebo zakysanou smetanou.Cuketu oloupeme (nemusí být) a škrabkou krájíme na tenké plátky. Ještě si připravíme bylinkovou smetanu - 2 lžíce zakysané smetany a 2 lžíce tvarohu, sůl, pepř a bylinky. Vrstvíme do zapékací misky .Začneme plátky cukety , my je na dno pro jistotu zdvojnasobili, posypeme strouhaným parmazánem, potom přidáme vrstvu masa, kterou jsme potřeme připravenou bylinkovou smetanou a posypeme opět parmazánem. Celý proces jsme opakovali dokud jsme měli ingredience. Navrch musíme zakončit vrstvou cukety a posypat sýrem. Nakonec zapečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 20-35 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů