Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!!

Food by Heart

Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!! Je samozřejmě mnoho variant a způsobů, my jsme pro vás vybrali právě tento recept. Za nás super, ale fantazii se meze nekladou, třeba vás bude inspirovat .....

Vynikající a rychlé cuketové Lasagne!!!

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kokosový olej 2 lžičky
cibule 1 kus
sůl 3 špetky
pepř černý mletý 3 špetky
česnek stroužky 2 stroužky
rajský protlak 2 lžíce
bazalka čerstvá 6 lístků
vepřové maso 400 g
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 150 g
smetana na vaření 250 ml
cuketa 2 kusy
zakysaná smetana 2 lžíce
tvaroh měkký polotučný 2 lžíce
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
sýr parmazánového typu 80 g
sýr eidam 45% 50 g

Postup přípravy

  1. Na kokosovém oleji osmažíme cibuli, přidáme 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce protlaku. Na druhé pánvi orestujeme maso nakrájené na kousky, může být dle libosti, někdo rád vepřové, někdo kuřecí, jiný krůtí...samozřejmě lze použít i mleté maso.Ochutíme solí, pepřem, bylinkami.Přidáme připravenou cibulku s protlakem, nakonec zalijeme smetanou nebo zakysanou smetanou.Cuketu oloupeme (nemusí být) a škrabkou krájíme na tenké plátky. Ještě si připravíme bylinkovou smetanu - 2 lžíce zakysané smetany a 2 lžíce tvarohu, sůl, pepř a bylinky. Vrstvíme do zapékací misky .Začneme plátky cukety , my je na dno pro jistotu zdvojnasobili, posypeme strouhaným parmazánem, potom přidáme vrstvu masa, kterou jsme potřeme připravenou bylinkovou smetanou a posypeme opět parmazánem. Celý proces jsme opakovali dokud jsme měli ingredience. Navrch musíme zakončit vrstvou cukety a posypat sýrem. Nakonec zapečeme v troubě rozehřáté na 180°C cca 20-35 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů