
Bohaté nízkosacharidové jídlo ve zdravé úpravě od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h:10m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Jazyk | |
---|---|
600 g |
600 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 kuličky |
3 kuličky |
5 kuliček |
5 kuliček |
100 ml |
100 ml |
kořenicí pasta, křen strouhaný 40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík - 2 porce | |
rozmixovat 3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Jazyk omyji a očistím, dám do papiňáku s kořením, osolím a vařím podle velikosti cca 40minut.Potom zchladím a oloupu.
-
Do vývaru přiliji smetanu, ochutím, svařím na požadovanou hustotu a ke konci přidám čerstvě nastrouhaný křen a nakrájený jazyk.
-
Promíchám a v mikrovlnce vlním 3 minuty
Po zchladnutí nakrájím na malé kostky,přidám1žloutek,petrželku,sůl a ušlehaný sníh.
Promíchám, zabalím do folie a vařím 20 minut.
Makronutrienty
8%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 846 kJ | 7 729 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 1 847 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,58 g
1,26 g |
23,6 g
11,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,258 SVJ | 2,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
5,86 g |
143 g
53,5 g |
Bílkoviny | 13,3 g | 122 g |
Sůl | 1,35 g | 12,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů