Vepřové maso na žampionech s květákovou "rýží"

Vepřové maso na žampionech s květákovou "rýží"

Klasický oběd v lowcarb verzi. Zdravější, přitom stejně chutný.

Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Postup přípravy

  1. - maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. - Na pánvi na sádle maso krátce orestujeme, aby se zatáhlo.

    - V kastrole si na sádle osmahneme cibuli. Zalijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici. Přidáme Mahá koření, plátky masa a žampiony.

    - Dusíme do měkka. Podle potřeby během dušení ještě podlijeme vodou. Nakonec zahustíme lněnou moukou, je-li třeba.

  3. - květák jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte