Vepřové kostky s batátovo-petrželovou omáčkou (od 6 měsíců)
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Ač pro úpravu dušením nejvíce milujeme hovězí maso, ani tato varianta s vepřovým u nás vůbec neprochází špatně. Vyzkoušejte ji také
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
5 zrnek |
5 zrnek |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky menší. Stejně tak nakrájejte na kostky i maso. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat osolené maso a cibuli, po chvilce přihoďte i batáty a petržel. Až vše začne chytat zlatavou barvu, podlijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo vše ponořené (ale ne více) a přidejte koření.
-
Vařte do změknutí masa, což bude trvat přibližně hodinu. Občasně kontrolujte a případně vodu dolijte, aby se maso nepřipálilo. Po dovaření vyjměte koření, maso odložte stranou a zeleninu rozmixujte na omáčku, kterou v případě potřeby můžete ještě doředit vodou a nebo zjemnit smetanou.
Makronutrienty
24%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 706 kJ | 2 113 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 505 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,57 g
1,73 g |
19,7 g
5,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,657 SVJ | 1,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
4,01 g |
37,9 g
12 g |
Bílkoviny | 8,32 g | 24,9 g |
Sůl | 0,604 g | 1,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů