Mala som chut na dobru horucu polievku,tak som urobila low carb veganboršč.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na olivovom oleji osmahnem cibulku, 3 stručiky cesnaku,pridam na kocky pokrajanu mrkvu,papriku,petržlen,kalerab a 2 cvikľe,zarestujem pridam 2 bobkove listy,sol,korenie a rajčinove pyre, 1 pl sojovej omāčky,trochu čerstveho kôpru.
-
Podlejem vodou a pomaly varim 40 minut.
Dochutim s octom a sladidlom.
Podávame s kyslou smotanou.
Makronutrienty
72%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 292 kJ | 1 704 kJ |
Kalorická hodnota | 69,8 kcal | 407 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,4 g
3,78 g |
66,5 g
22,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,14 SVJ | 6,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,52 g
0,462 g |
14,7 g
2,7 g |
Bílkoviny | 1,82 g | 10,6 g |
Sůl | 0,53 g | 3,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů