- 4h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
5 kuliček |
5 kuliček |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
Navrch | |
70 ml |
70 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
1kg bravčovèho bôčiku dám variť do 2 litrov vody, kde som pridala zopár zrniečok nového korenia, chilli korenie, 2 pl soli a prekrojenè 4 strúčiky cesnaku.Varím pomaly tak 3 hodinky, kožou hore (aby sa koža neprilepila na dno hrnca)
Keď je mäsko uvarenè, vyberiem a ešte teplé posolím, okorením, potriem cesnakom.
-
Z vývaru/glazùry si odlejem zvlášť do misky tak 70 ml, pridám mletú červenu papriku 2čl,1čl štipľavú mletú papriku,soľ, korenie a cesnak podľa svojej chuti, premiešam a ponatieram celý uvarený bôčik.
Keď vychladne, dám na celú noc do chladničky.
Makronutrienty
3%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 292 kJ | 1 470 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 351 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,15 g
0,066 g |
1,3 g
0,075 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,115 SVJ | 0,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,2 g
6,95 g |
33,2 g
7,91 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 13,1 g |
Sůl | 3,93 g | 4,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů