 
																					Božské lowcarb jídlo, zamilujete si na první ochutnání!
Viac inšpirácií na mojom Instagrame⭐️
https://www.instagram.com/chutne_chudni.../profilecard/...
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
| 150 g | 150 g | 
| Omáčka | |
| 2 lžíce | 2 lžíce | 
| 100 g | 100 g | 
| 1 lžíce | 1 lžíce | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 100 g | 100 g | 
| kořenicí pasta, křen strouhaný 20 g | 20 g | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| Knedlík | |
| 1 kus | 1 kus | 
| 1 lžíce | 1 lžíce | 
| mouka mandlová z mandlových jader 1 lžíce | 1 lžíce | 
| kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka | 1 špetka | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
Postup přípravy
- 
																													V hrnci na kúsku masla ošmahni a nechaj prevoňať kus čerstvo nastrúhaného chrenu, pridaj krémový syr( Lučina, Palouček, Philadelphia), počkaj kým sa roztopí, pridaj lyžicu Ricotty, podlej smotanou na varenie, pridaj 1-2 ČL sterilizovaného chrenu, nechaj prebublať a dochutíš štipkou povoleného sladenia, soľou a pár kvapkami citrónovej šťavy. Hustá, fantastická, zdravá chrenová omáčka, naviac expresne rýchlo hotová! 
- 
																													Knedlík - všetky suroviny vymiešaj, hrnček vymaž maslom a nechaj vlniť v mikrovlnke cca 3 minúty. 
Makronutrienty
15%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 779 kJ | 3 991 kJ | 
| Kalorická hodnota | 186 kcal | 954 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 4,41 g 2,63 g | 22,6 g 13,5 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,441 SVJ | 2,26 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 14,5 g 5,96 g | 74,5 g 30,5 g | 
| Bílkoviny | 9,97 g | 51,1 g | 
| Sůl | 1,53 g | 7,83 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							











