Zdravé lowcarb pečivo.
Děkujeme Anně Fojtíkové za recept :)
- 50m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
3 vejce vyšlehat s kostkou lučiny (100g), solí, drceným kmínem a 1/2 lžičky prdopeče. Pak vmíchat 2 lžíce psyllia a 2 lžíce chia semínek. Těsto nechat 10 minut nabobtnat. Pekla jsem na 160 st. asi 40 minut.
Makronutrienty
17%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 946 kJ | 488 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,74 g
1,38 g |
2,96 g
0,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,574 SVJ | 0,296 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
4,67 g |
8,72 g
2,41 g |
Bílkoviny | 12 g | 6,22 g |
Sůl | 1,02 g | 0,528 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů