- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na tresku: | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
olivy černé kalamata (kalamon) 50 g |
50 g |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
3 snítky |
3 snítky |
2 oříšky |
2 oříšky |
Na dip: | |
100 g |
100 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Připravíme si alobal nebo pečicí papír na dva balíčky. Nakrájenou zeleninu naskládáme do jehich středu. Osolíme, opepříme. Navrch položíme tresku. Posypeme utřeným česnekem, tymiánem, osolíme a opepříme. Nakonec zastříkneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zabalíme do pevného balíčku, aby šťáva nevytekla. U alobalu okraje založíme, v případě pečicího papíru pevně zavážeme.
Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 12 minut.
Nakonec v horkém pokrmu necháme rozpustit oříšek másla.
-
Dip si připravíme velice jednoduše. Česnek prolisujeme, smícháme s jogutem a bazalkou - můžeme použít čerstvou pokud máme, jinak si vystačíme se sušenou. Dochutíme solí, pepřem, případně trochou citronové šťávy.
Makronutrienty
16%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 357 kJ | 1 270 kJ |
Kalorická hodnota | 85,3 kcal | 304 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,6 g
1,15 g |
9,25 g
4,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,26 SVJ | 0,925 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,95 g
1,51 g |
17,6 g
5,36 g |
Bílkoviny | 8,37 g | 29,8 g |
Sůl | 0,557 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů