Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

1001 Voyages Gourmands

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Zelená kari pasta, užitá v tomto receptu, je kombinací zeleného chilli, thajského česneku a bylinek jako thajské bazalky, limetkových listů, thajského koriandru. Je to jídlo plné chutí, a není až tolik pikantní, aby vám z toho hořelo v puse, protože zelené kari je přeci jen méně pálivé než třeba kari červené. Jen si vegetariáni dejte pozor při výběru kari pasty, aby neobsahovala třeba drcené krevety či rybí omáčku.

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm kari pastu, až se rozvine její aroma.

  2. Postupně přidávejte smetanu a nechte chvíli vařit za stálého míchání. Přidejte kokosové mléko. Ochuťte sójovou omáčkou a cukrem. Přiveďte k varu.

  3. Přidejte mrkve, lilek, fazole, bazalkové listy a chilli papričku. Nechte vařit přibližně 15-20 minut, než je zelenina hotová. Odeberte z plotny.

  4. Servírujte s thajskou jasmínovou rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte