Oblíbená pochoutka namazaná na nízkosacharidové pečivo či semínkové krekry může být zdravé pohoštění či večeře :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Tatarák | |
|---|---|
|
najemno namlet či naškrábat 250 g |
250 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
- prostě zamíchat, nechat asi hodinu "uležet. Namazat třeba na semínkové krekry :)
Makronutrienty
15%
56%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 804 kJ | 810 kJ |
| Kalorická hodnota | 192 kcal | 194 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,21 g
0,576 g |
5,25 g
0,581 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,521 SVJ | 0,525 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
4,02 g |
10,3 g
4,05 g |
| Bílkoviny | 19,7 g | 19,9 g |
| Sůl | 0,892 g | 0,899 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














