Zdravá polévka, hotová do 15 minut!
- 15m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
500 ml |
500 ml |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme mléko, kurkumu a hrášek na mírném ohni necháme probublávat.
Zatímco vaříme vývar s mlékem nastrouháme na hrubém struhadle eidam a tavený sýr nakrájíme na kostičky.
-
Tofu vyjmeme z obalu a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Nakrájíme na kostičky. Posypeme mletým kmínem a sezamovým semínkem. Promícháme, a na nepřilnavé pánvi, bez použití oleje zprudka opečeme.
-
Do polévky vmícháme oba sýry a na velmi mírné teplotě, nejlépe těsně pod bodem varu, mícháme tak dlouho až se sýr rozpustí a polévku zahustí.
-
Polévku naservírujeme na talíře a navrch posypeme opečeným tofu.
Makronutrienty
45%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 212 kJ | 363 kJ |
Kalorická hodnota | 50,7 kcal | 86,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,02 g
3,56 g |
8,59 g
6,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,502 SVJ | 0,859 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,64 g
1,33 g |
2,8 g
2,27 g |
Bílkoviny | 4,58 g | 7,83 g |
Sůl | 0,484 g | 0,828 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů