Jednoduchá a plná vitamínov.
- 3h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
450 g |
450 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Plnka | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
400 g |
400 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
V jednej miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli. V druhej zmiešame špenát, žĺtka, korenie a soľ. Bielka zľahka primiešame k špenátovej zmesi kým sa cesto pekne neprepojí. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 180 stupňov.
Kym sa cesto pečie v miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Po upečení dáme papier z cesta dole a opatrne ho zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí už len natrieme plnkou zrolujeme a necháme aspoň 2 hodiny schladiť.
Makronutrienty
18%
58%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 315 kJ | 192 kJ |
| Kalorická hodnota | 75,3 kcal | 46 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,64 g
0,479 g |
1,61 g
0,292 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,264 SVJ | 0,161 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,59 g
1,07 g |
2,19 g
0,651 g |
| Bílkoviny | 8,43 g | 5,15 g |
| Sůl | 1,04 g | 0,635 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














