Moje špaldové rohlíčky sice nejsou nejkrásnější vánoční rohlíčky, jaké jsem kdy viděla. Patří však rozhodně k nejchutnějším a nejzdravějším rohlíčkům, jaké jsem kdy jedla
- 2h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 250 g |
250 g |
90 g |
90 g |
150 ml |
150 ml |
4 lžičky |
4 lžičky |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Na obalení | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Kokosový tuk vyndáme z lednice a necháme jej na topení trochu rozehřát. Nemusí být úplně tekutý, stačí měkký. Lněné semínko umeleme v mlýnku na kávu, zalijeme trochou vody a necháme nabobtnat. Mezi tím si umeleme mandle a třtinový cukr. Všechny suché ingredience smícháme ve větší míse. Přidáme kokosový tuk, vanilkový extrakt a lněné semínko. Důkladně prohněteme, vytvarujeme do dvou bochánků a dáme do lednice na hodinku odpočinout.
-
Těsto vyndáme z lednice a necháme ho cca 20 minut na kuchyňské lince, aby nám trochu změklo. Troubu předehřejeme na 160 stupňů, na plech si připravíme pečící papír a tvarujeme z těsta rohlíčky. Nám se osvědčilo vyválet dlouhého hada a z něj pak postupně ukrajovat a tvarovat do rohlíčku.
-
Rohlíčky pečeme cca 15 minut. obalujeme v kokosové mouce
Makronutrienty
48%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 012 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 481 kcal | 0 cal |
Sacharidy | 39,2 g | 0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,92 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,8 g
20,2 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů