Věděli jste, že para ořechy jsou pravděpodobně nejbohatším rostlinným zdrojem selenu? Ten pomáhá zpomalit proces stárnutí, stimuluje imunitní systém a chrání před onemocněním srdce a v boji s některými druhy rakoviny.
- 16m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Para ořechy nasekáme v sekáčku na jemno.
-
Přidáme ostatní ingredience na těsto a smícháme dohromady.
-
Dáme do formy vyložené potravinovou fólií.
-
Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout v lednici.
Makronutrienty
20%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 889 kJ | 395 kJ |
Kalorická hodnota | 690 kcal | 94,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,9 g
5,91 g |
2,59 g
0,808 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,89 SVJ | 0,259 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
65,7 g
28,7 g |
8,98 g
3,93 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 1,48 g |
Sůl | 0,025 g | 0,003 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů