ŠPALDOVÉ HOUSTIČKY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

ŠPALDOVÉ HOUSTIČKY 1 další fotka

Co už tu má člověk celý dny dělat, že?... A jedno staré pořekadlo tvrdí, že "kdo si hraje, nezlobí".

Tak jsem alespoň zadělala a Kuba už se láduje.

Postup přípravy

  1. Do mísy vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme tekutinu s droždím v důlku s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Když začne bublat, přidáme olej, vejce a sůl, vše promícháme a utvoříme hladké těsto.

  2. Nenecháváme kynout!!! Ihned tvarujeme houstičky a ukládáme na plech s pečícím papírem, necháme pod igelitem asi 15 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti a zásob ve spíži a pečeme asi 25 minut na 180 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte