Tato voňavá podzimní bábovka není hebká a nadýchaná, je spíš hrubší a vlhčím. Pokud ji chcete podávat jako snídani nebo svačinu, doplňte ji kvůli bílkovinám a sytivosti pořádnou porcí jogurt či tvarohu.
- 1h:30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
hladká mouka špaldová celozrnná 150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
300 g |
300 g |
15 kusů |
15 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Smíchejte mouky s najemno roztlučeným hřebíčkem a práškem do pečiva.
-
V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo med, vejce a nastrouhané hrušky.
-
Promíchejte suché a mokré přísady a těsto rozprostřete do vymazané a vysypané bábovkové formy. Vložte ji do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte přibližně 60 minut (zkuste zapíchnout špejli, upečené těsto by se na špejli vůbec nemělo lepit).
-
Formu s upečenou bábovkou vyndejte z trouby, po několika minutách ji opatrně vyklopte a nechejte úplně vychladnout.
Makronutrienty
58%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 963 kJ | 779 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,2 g
1,27 g |
19,6 g
1,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,42 SVJ | 1,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
8,21 g |
11,3 g
6,64 g |
Bílkoviny | 3,77 g | 3,05 g |
Sůl | 0,321 g | 0,259 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů