Obložený talíř - jako jakýkoliv chod

Kateřina Gallinová

Obložený talíř - jako jakýkoliv chod

Snídaňový obložený talíř nutriční terapeutky Adély Kábelové mi udělal chutě. A protože jsem si zrovna přišla, že si luxusnější jídlo zrovna zasloužím a právě jsem online naklikávala nákup, přihodila jsem do košíku i olivy a sušenou šunku. Obložený talíř se hodí jako večeře, studený oběd (třeba do krabičky s sebou), snídaně a nebo v menším množství i klidně i jako svačina. Velikost porce pro jakýkoliv chod si uzpůsobte svým aktuálním potřebám, moje tělo si dnes řeklo o pořádný nášup bílkovin - čili co je v receptu psané jako dvě porce, snědla jsem celé já.

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte na hniličku (bílek je tuhý a žloutek polotekutý až želatinovitý) a poté je vychlaďte. Oloupejte skořápky, vajíčka rozdělte na poloviny a osolte.

  2. Zeleninu očistěte, olivy nechejte okapat a pak vše naskládejte na talíř. Toť vše, můžete se do toho hned pustit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte