Mám moc ráda houby a v omáčce jsou top. :)
- 1h:10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Sojové plátky uvaříte základním způsobem a dáte aspoň na hodinu naležet s hořčicí, česnekem, sojovkou, solí a pepřem.
-
V hrnci osmažíte cibulku, přidáte plátky a houby. Zalijete zeleninovým vývarem a dusíte 20 minut. Zahustíte hraškou a ještě dalších 20 minut dusíte.
-
Bramborovou kaši uděláte jak jste zvyklí jen k ni přidáte čtvrt čajové lžičky kurkumy. :)
Makronutrienty
39%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 449 kJ | 1 476 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 353 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
2,38 g |
34 g
7,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 3,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,59 g
0,295 g |
21,7 g
0,969 g |
Bílkoviny | 9,29 g | 30,5 g |
Sůl | 1,4 g | 4,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů