"Smažák" z květáku s mozzarellou

Dáša

"Smažák" z květáku s mozzarellou

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a nasekejte nadrobno, opravdu nadrobno. Dejte na 10 minut do mikrovlnky. Nechte vychladnout.

    Květák osolte, přidejte česnek, libeček, třetinu mozzarelly a promíchejte. Vejce vyšlehejte vidličkou a vlijte na květák. Důkladně promíchejte.

    Květákovou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Upěchujte. Pečte na 180 asi 20 až 25 minut.

    Vytáhněte z trouby. Polovinu "placky" posypte zbylou mozzarellou, přikryjte druhou polovinou placky a dejte ještě na asi 5 minut do trouby.

    Na tento recept kupte strouhanou mozzarellu. Jím s bramborem a okurkovým salátem (okurka, sůl, pepř a kefír).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte