
- 1h
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
1 hrnek |
1 hrnek |
100 ml |
100 ml |
Náplň | |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
50 g |
50 g |
50 ml |
50 ml |
Poleva | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Datle zalijte horkou vodou a nechte změknout. Ovesné vločky a slunečnicová semínka pomelte najemno. Slijte vodu z datli. V mise smichejte datle, vločky a slunečnicová semínka, řádně je rukou spojte. Vezmene si nějakou krabicku nebo menši pekáček, který vylozte pečicím papírem. Hmotu z datli, vloček a semínek namačkejte po celé ploše dna. Dejte do mrazáku.
-
Půl hrnku datlí, 2-3PL tahini pasty (pasta ze sezamových seminek). Datle zalijte horkou vodou a nechte změknout. Poté vodu z datli slijte. Datle rozmačkejte nebo rozmixujte v datlovou pastu. V míse řádně smíchejte s tahini pastou. Směs rozetřete na již připravený ovesný korpus. Karamelovou vrstvu posypte sezamem a vraťte zpět do mrazáku.
-
Ve vodní lázni si roztopte horkou čokoládu. Čokoládou potřete karamelovou vrstvu a dejte zamrazit. Krájejte na tyčinky nebo kostičky. Aby se vám tyčinky lépe krájely, nechte sezamovou snickers mňamku při pokojové teplotě povolit. Skladujte nejlépe v mrazáku, tyčinky déle vydrží. Nechte si chutnat!
Makronutrienty
66%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 317 kJ | 856 kJ |
Kalorická hodnota | 315 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
42,7 g
24,1 g |
27,7 g
15,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,27 SVJ | 2,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
3,46 g |
9,64 g
2,25 g |
Bílkoviny | 7,45 g | 4,84 g |
Sůl | 0,057 g | 0,037 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů