- 1h:15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
0,25 hlávky |
0,25 hlávky |
80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 g |
2 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si uvařte fazolky. Fazolky si předem dejte přes noc namočit do studene vody. Ráno vodu slijte a vařte ve vodě nové spolu s řasou nebo bylinkami do změknutí.
-
Brambory řádně umyjte, neloupejte. Zeli umyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Brambory i zeli napařte na pařáčku. Zeli stačí cca 5-10 minut, brambory cca 15-20 minut.
-
Mezi tim si připravte zálivku. V hrnečku smichejte sladidlo, ocet, sůl, kmín a nasekané čerstvé bylinky. Hotové brambory vidličkou rozšťouchejte. Vmíchejte zeli, fazolky a zálivku. Řádně promichejte, popřípadě dochuťte.
Makronutrienty
79%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 292 kJ | 1 417 kJ |
Kalorická hodnota | 69,8 kcal | 339 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,8 g
1,05 g |
71,8 g
5,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,48 SVJ | 7,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,339 g
0,047 g |
1,64 g
0,229 g |
Bílkoviny | 3,49 g | 16,9 g |
Sůl | 0,14 g | 0,681 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů