- 1h
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
50 g |
50 g |
|
50 ml |
50 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
7 g |
7 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
50 g |
50 g |
| Náplň | |
|
200 g |
200 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
100 ml |
100 ml |
| Na posypání | |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte mouky. Ve vlažné vodě rozmíchejte sirup (cukr), droždí a přidejte olej. Přendejte do misy s moukami a zpracujte v hladké těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout asi 30 minut. Já si vždy zapnu troubu na minimum (do 50°C) a s nad otevřenými dvířky těsto nechám kynout uvnitř.
-
Mezi tím, než těsto vykyne, si připravte tofu tvaroh a makovou posypku. Tofu natural spolu s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a mlékem rozmixujte v hladký krém.
-
Mák rozmixujte nebo rozemelte a v misce smíchejte s olejem a sirupem (cukrem). Vykynuté těsto rozválejte a přendejte do formy vytřené olejem a vysypane moukou. Potřete tofu tvarohem, poklaďte ostružinami a posypte makovou posypkou. Pečte na 180°C asi 40 minut. Dobrou chuť!
Makronutrienty
59%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 848 kJ | 5 046 kJ |
| Kalorická hodnota | 203 kcal | 1 206 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
22,8 g
11,2 g |
135 g
66,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,28 SVJ | 13,5 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
1,18 g |
59,6 g
7,04 g |
| Bílkoviny | 5,86 g | 34,9 g |
| Sůl | 0,096 g | 0,569 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů











