Sekaná ochucená zeleninou a houbami, plněná vajíčkem.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sekaná | |
---|---|
750 g |
750 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
100 ml |
100 ml |
10 g |
10 g |
7 kusů |
7 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu a houby nakrájíme na velmi drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme, až je zelenina měkká.
-
V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.
-
Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku.
Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Makronutrienty
19%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 709 kJ | 3 172 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 758 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,47 g
0,612 g |
24,4 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,547 SVJ | 2,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,2 g
5,82 g |
49,9 g
26,1 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 51,2 g |
Sůl | 4,24 g | 19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů