Oblíbený recept na oběd v redukční verzi.
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1,5 kg |
1,5 kg |
1,5 kg |
1,5 kg |
5 kusů |
5 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
30 g |
30 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
8 listů |
8 listů |
hladká mouka pšeničná celozrnná 50 g |
50 g |
20 ml |
20 ml |
Knedlíky | |
hladká mouka pšeničná celozrnná 400 g |
400 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany.
Hotovo, krájejte nití.
Makronutrienty
40%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 580 kJ | 3 024 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 723 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,96 g |
56,2 g
15,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 5,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,2 g
2,01 g |
37,6 g
10,5 g |
Bílkoviny | 8,68 g | 45,2 g |
Sůl | 0,798 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů