Schwarzwaldský dort s višněmi

Barbora Tinglová

Schwarzwaldský dort s višněmi 1 další fotka

Fakt nejlepší dort co jsem kdy jedla

Postup přípravy

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli. Do směsi žloutků přidáme mandle, čoko a mouku s práškem do pečiva - směs je tuhá, doředíme mlékem do konzistence litého těsta. A nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme v dortové formě průměru 26cm. Troubu jsem předehřála a pekla jsem na 180st. asi 3/4 hodiny. Nechat vychladnout a proříznout 2x.

  2. Šlehačky vyšleháme do tuha. První plát pokapeme šťávou z cezených višní, na to marmeládu, na to krém a na něj vypeckované celé višně. Přiklopíme druhým plátem a celý postup opakujeme. Nakonec dort pomažeme celý šlehačkou, obalíme v čokoládových hoblinách a dozdobíme dle fantazie, nejlépe šlehačkou a višněmi. Necháme chladnout do druhého dne v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte