Indická vegetariánská kuchyně je prostě top.
- 35m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
330 g |
330 g |
130 g |
130 g |
250 g |
250 g |
140 g |
140 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Zahřejeme olej, dáme koření u uděláme čóns. Přidáme nadrobno nakrájený květák, cuketu na kostky a mrkev na kolečka. Rychle promícháme, aby se zelenina "obalila" v koření. Lehce podlijeme, přikryjeme a podusíme na skus. Dáme ale tolik vody, aby v zelenině téměř žádná nezbyla. Stáhneme z plamene a vmícháme jogurt.
Rýži uděláme podle návodu, já dělám v rýžovaru. Do hotové rýže vmícháme sezam (můžete ale vmíchat mák, hrášek, koření neb nic :)
A je hotovo.
Makronutrienty
60%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 574 kJ | 994 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 238 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,2 g
1,81 g |
28 g
3,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,62 SVJ | 2,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,97 g
1,06 g |
12,1 g
1,84 g |
Bílkoviny | 3,87 g | 6,71 g |
Sůl | 0,067 g | 0,116 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů