- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
1 lžička |
1 lžička |
Na obalení | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Jazyky uvaříme s kořením a solí do měkka. Jazyky očistíme, sloupneme tvrdou kůži a rozkrojíme podélně na plátky. Vývar použijeme na polévku.
-
Maso obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Pečeme v předehřáté troubě na pečícím papíře. Program multifunkce na nejvyšší teplotu. Jakmile lupínky zezlátnou, je hotovo.
-
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Makronutrienty
22%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 854 kJ | 458 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 110 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,94 g
0,343 g |
4,26 g
0,184 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,794 SVJ | 0,426 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
4,2 g |
6,6 g
2,25 g |
Bílkoviny | 15,5 g | 8,32 g |
Sůl | 0,957 g | 0,514 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů