Výborné lowcarb pečivo, naplníme jako hamburger, nebo na cesty šunkou a sýrem, s pomazánkou...
Děkujeme Daniele Sedláčkové za recept :)
- 1h:9m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 3 lžíce |
3 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše smícháme (všechna semínka celá!), necháme chvilku odpočinout. Kdo nesnese psylium, může nahradit mletým lněným semínkem. Vytvarujeme 4 kaiserky, potřeme vejcem a posypeme sezamem.
Péct na 150°C asi 60min do zlatova. (záleží na troubě)
Makronutrienty
17%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 886 kJ | 956 kJ |
| Kalorická hodnota | 212 kcal | 228 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,82 g
0,41 g |
6,28 g
0,443 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,582 SVJ | 0,628 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,5 g
6,22 g |
16,7 g
6,7 g |
| Bílkoviny | 12,1 g | 13 g |
| Sůl | 1,13 g | 1,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













