Obrázek vypůjčen z netu nestihla jsem vyfotit svoji. Pohanka místo rýže je super, pozor ale, má mírně nasládlou chuť.
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
3 hrsti |
3 hrsti |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 hrnky |
3 hrnky |
1 lžička |
1 lžička |
3 špetky |
3 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 stroužky |
2 stroužky |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme cibulku přidáme plechovku krájených rajčat a 2-3 lžíce rajčatového protlaku, osolíme opepříme můžeme dát česnek (nemusí být). Kdo chce hladkou po provaření rozmixuje kousky rajčat a cibule mixérem. Pár přidáme pohanku, necháme povařit do měka. Podáváme zakápnuté olivovým olejem, nebo nastrouháme trochu sýra na talíř a přelijeme horkou polévkou. Lze posypat i nasekanými ořechy, bazalkou fantazii se meze nekladou.
Makronutrienty
74%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 233 kJ | 348 kJ |
Kalorická hodnota | 55,6 kcal | 83,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
2,02 g |
15,8 g
3,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,62 g
0,256 g |
0,927 g
0,383 g |
Bílkoviny | 3,06 g | 4,57 g |
Sůl | 0,361 g | 0,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů