Quinoa s rýžovo-kokosovým mlékem, kokosovým krémem a hruškami s vysokoprocentní strouhanou čokoládou
Účastní se soutěže: Chutné svačinky
Jeden z dezertů, který milujeme, aby ne, s čokoládou nelze nemilovat.
Ať již na snídani či svačinku, chutná skvěle. Quinoa je úžasným zdrojem živin, vápníku, železa a bílkovin.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
60 g |
60 g |
300 ml |
300 ml |
1 kus |
1 kus |
Na posypání | |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Quinou propláchneme, na několik minut namočíme do studené vody, zbaví se tak hořkosti a zároveň ji zbavíme nečistot, následně vodu slijeme. Quinou zalijeme rostlinným mlékem, vaříme přibližně 15-20 minut. Po uvaření quinou přiklopíme a necháme vsáknout zbylé rostlinné mléko. Postačí, když zůstane po uvaření půl hrnku, víc není žádoucí, budeme přidávat hrušku, která dezert naředí.
-
Po vychladnutí přidáme do uvařené quinoy omytou, pokrájenou hrušku zbavenou jadérek. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Já jsem si dezert ozdobila strouhanou čokoládou a kostičkami čokolády.
Makronutrienty
45%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 901 kJ | 2 343 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 560 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,9 g
2,87 g |
41,5 g
7,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,59 SVJ | 4,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
13,2 g |
42 g
34,4 g |
Bílkoviny | 3,37 g | 8,77 g |
Sůl | 0,088 g | 0,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů