Pro ty, co potřebují něco rychle a z mála surovin je pórkový krém. Možná stejná bomba jako pro mě. Dnes trošku hustější nízkosacharidová obdoba - první jídlo a do večera bude daleko.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
natvrdo do polévky 2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Na másle osmahnu pórek, množství tolik jak moc chci krém mít hustý a pro kolik lidí. Zaliju vařící vodou, přidám sůl a chvíli nechám vařit.
-
Pak rozmixuji, přidám citronový pepř a hotovo. A protože to mám jako hlavní jídlo, přidám jedno vejce natvrdo, někdy opečenou slaninku.
Makronutrienty
64%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 173 kJ | 2 182 kJ |
Kalorická hodnota | 41,3 kcal | 521 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,53 g
0,71 g |
82,5 g
8,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,653 SVJ | 8,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,02 g
54,5 g |
12,8 g
688 g |
Bílkoviny | 2,65 g | 33,4 g |
Sůl | 0,319 g | 4,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů